Mimsy Farmer

 2014.02.04. 11:13
Mimsy Farmer, született Merle Farmer néven 1945-ben Chicago városában, amerikai színésznő. Beceneve Lewis Caroll Jabberwocky című művének egyik mondatából ered. Az eredeti szöveg: "All mimsy were the borogoves".
 
 3442632762_7d9fafd9f0.jpg
 
Farmer első szerepei Spencer's Mountain (1963) és a More (1969), utóbbi arról volt híres egyben, hogy ez volt az első film aminek a zenéjét a Pink Floyd alkotta. Rövid amerikai karrierje után, ahol többnyire "parti lányokat" játszott a Hot Rods to Hell (1967), Riot on Sunset Strip (1967) és a The Wild Racers (1968) filmekben, Farmer Olszországba költözött, filmes karrierjének nagyja Európában fejeződött be, ezek közt is Dario Argento giallo típusú filmjeiben volt látható.
 
A giallo speciálisan olasz műfaj, nagyjából a szolid erotika, a minden belsőséget kiforgató slasher és az idegeket teljesen kikészítő thriller keveréke.
 
POTLIB-02.jpg
 
1992 óta szobrászként dolgozik színházak és operák számára Olaszországban és filmekben is közreműködik a díszletek elkészítése során. Filmes munkái a következő ismert filmekben látható: Oceans, Troy, Charlie and the Chocolate Factory, Marie Antoinette, Five Children and It, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Wrath of the Titans és a The Golden Compass.
A More (1969) című filmben való szereplés után találkozott Olaszországban férjével, a forgatókönyvíróval Vincenzo Ceramival. Házassága és baloldali gondolatai miatt - az akkori USA politikáját többször is ellenezte - végül Itáliában telepedet le.
 
Hamar megtalálta a siker Argento Four Flies on Grey Velvet (1971) filmjében való szereplés miatt. A film hatalmas sikere újabb olasz filmeket hozott neki, de a 80-as években pár francia nyelvű moziban is feltűnt. Ekkora viszonya férjével megromlott és lányával Franciaországba költözött. Lánya Aisha Cerami Olasz szappanopera színésznő, jelenlegi férje szobrász. 
route-de-salina-1971-11-g.jpg
 

Címkék: retro vintage színésznő Mimsy Farmer

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesznok-az-aranykorbol.blog.hu/api/trackback/id/tr255391266
süti beállítások módosítása