Ilene Woods - Disney Princess

 2014.01.11. 09:12

Jacquelin Ruth “Ilene” Woods (1929-2010), amerikai szinkron színész és énekes volt. Woods volt a Hamupipőke című Walt Disney animációs film főszerepének a hangja, amiért 2003-ban Disney Legendává választották.

EDS1349992607TAPGLB.jpg

Woods anyja mint stábtag dolgozott filmek előkészítésében, anyja sok helyre magával vitte lányát, és így már két évesen a színészet közelébe került. 15 éves korára megkapta első munkáját, 1944 nyarán az NBC egyik műsorában. A rádió hamar saját programot adott neki a The Ilene Woods Show címen. A 15 perces műsor, zenével lett megtöltve és háromszor egy héten közvetítették. Sok zeneszerző itt mutatta be először a szerzeményeit, így ismerkedett meg Mack Davis és Jerry Livingstonnal. Később Kaliforniába költözött.

1948-ban David és Livingstone akivel ekkorra már jó barátok lettek, elénekeltették vele azt a három dalt amit ők az akkor készülő Hamupipőke rajzfilmbe elképzeltek és elküldték Walt Disneynek. Walt miután meghallotta a demo dalokat azonnal felajánlotta a főszerepet. Örömmel fogadta el Ilene a lehetőséget és megdöbbentette a tény, hogy majd 300 jelentkező közül került ki győztesen, utolsó interjúiban sokat dicsérte az alkotókat mondván nem tudja a mai napig elhinni, hogy részt vehetett egy ilyen csodás alkotásban.

CinderellaFotos57.jpg

Ilene 1972-ben vonult vissza, bár Hamupipőke kedvéért többször is feltűnt TV és rádió műsorokban.

17 évesen ment először férjhez, ebből a házasságból egy gyermeke született. Később 1963-ben újra férjhez ment, ekkor két fia született. Amikor a Disney stúdió videó kazettán elkezdte kiadni alkotásait, Ilene volt az egyike a három színészeknek akik beperelték a stúdiót, mondván anyagi juttatás jár nekik a kiadásért. Eme történtek ellenére, Ilene 2003-ban Dinsey Legendává választották.

cinderella.jpg

Ilene 2010-ben halt meg, melynek egyik okozója volt az Alzheimer kór amiben szenvedett. Egy otthonba került utolsó napjaira, addigra már sok mindent nem értett és sok barátját már nem ismerte meg, de feltűnően jól reagált azokra a dalokra amiket ő adott elő a Hamupipőkében, ezért naponta többször is lejátszották neki a dalokat.

Címkék: énekes vintage színésznő Hollywood Disney Princess Ilene Woods

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesznok-az-aranykorbol.blog.hu/api/trackback/id/tr915749579
süti beállítások módosítása