Rossana Podestà

 2013.07.17. 12:22

Rossana Podestà (szül: 1934. június 20., Tripoli) líbiai olasz kolóniában született olasz színésznő. Kora gyermekkorát Tripoliban töltötte, majd a II. világháború után Rómába költöztek. Rossana Podestà Olaszországban élt a híres hegymászóval, felfedezővel, újságíróval Walter Bonattival egészen 2011. szeptember 13-án bekövetkező haláláig.

rossana-podesta-0.jpg

Podesta legemlékezeteseb alakítását Heléna megformálójaként nyújtotta a Robert Wiesen által producált Trójában (1956). Podesta nem beszélt angolul, ezért sorról sorra haladva mondta fel a szövegét egy hang dublőrt utánozva. Ez a film hozta meg Podesta számára a világsikert és olyan színészekkel említették egy lapon mint a fiatal Bridgitte Bardot.

luxardo-elio-1908-1969-brazil-rossana-podesta-2875159.jpg

Köszönhetően a Rossana című mexikói filmben való szereplésért, hihetetlen népszerű lett Latin-Amerikában is. Podésta szerepelt a Marico Camerini által rendezett Odüsszeuszban is. A 60-as és 70-es években játszott számos romantikus darabban, többek között Az érzékeny szicíliaiban. Utolsó szerepben az 1985-ös Bertolucci által rendezett Titkokban (Secrets Secrets) volt látható. Első férje Marco Vicario, rendező, akinek több művében is szerepelt Podesta.

Beautiful Rossana-2A.jpg

Címkék: retro vintage színésznő Hollywood Rosanna Podestá

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesznok-az-aranykorbol.blog.hu/api/trackback/id/tr435389591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása