Sandra Milo

 2013.07.06. 12:11

Sandra Milo (született mint Elena Salvatrice Greco) 1933-ban született Tunéziában, Olasz színésznő. Nekünk Magyaroknak legismertebb szerepe Fellini 8½ valamint a Júlia és a szellemek. 

sandra-milo-2-sized.jpg

Első szerepe Alberto Sordi oldalán a The Bachelor (1955) című filmben volt. Első főszerepe hála barátjának Moris Ergas producernek a Il generale della Rovere Robert Roselini rendezésében. 

5191743534_7a7275ea58_o.jpg

Házassága első évében visszavonult a színészettől. Fellini amíg fel nem fedezte, Milo többynire komédiákban és melodrámákban szerepelt. Bár Milo nem nagyon akart visszatérni a film világába, Fellini kérte, hogy játssza el a szexi, butuska női szerepet Mastroianni mellet a című filmben. A film hatalmas siker lett, és habár nem tudta a szereppel levetkőzni a nyilvános megítélését - lényegében az akkori gondolkodás szerint, majdhogynem önmagát alakította - ezek után még egyszer dolgozott Fellinivel a Júlia és a szellemek filmben és ezek után már csak másodrangú szerepei voltak. 

Sandra Milo-bella.jpg

1968-ban ismét visszavonult és csak 1979-ben tért vissza ismét. 2006-ban Olaszországot járta a 8 Nő című színházi darabbal. 

Két házasságából 3 gyermeke született. 

Címkék: retro vintage színésznő Hollywood

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesznok-az-aranykorbol.blog.hu/api/trackback/id/tr175160486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása