Keely Smith

 2013.07.05. 23:07

Keely Smith (született mint Dorothy Jacqueline Keely 1932-ben) egy amerikai jazz és populáris énekes aki az 50-es és a 60-as években volt népszerű. Az akkori idők több nagy énekesével is együtt dolgozott. 

Keely+Smith+that old black magic.jpg

Smith korán tehetséget mutatott az éneklés iránt, 14 évesen már zenekarban énekelt, utána 1 évre rá már fizetésrt is kapott ének tudásáért. 

Smith első profi fellépését Louis Prima-nak köszönheti 1949-ben, a ketten végül 1953-ban házasodtak össze és több duettet is énekeltek a következő években, ahol is Smith volt a nyugodt Prima vadabb szellemisége mellett. Smith és Prima voltak az elsők akik Grammy díjat nyertek a Legjobb Vokál Csapat vagy Kórus kategóriában a "That Ol' Black Magic" dalért. 

Smith és férje Prima 1959-ben debütált a filmvásznon a Hey Boy! Hey Girl! című filmben a Fever dalt előadva, ez a dal korábban is felcsendült egy filmben. Smith 1961-ben vált el férjétől, nem sokkal később Smith új lemezkiadóhoz szerződött. Új kiadójával Angliában a Top 20-as listára került ahol is a lemezen Beatles nótákat adott elő valamint egy sinlge dala is volt a "You're Breaking My Heart"

Keely+Smith+Keely.jpg

1985-ben tűnt fel ismét nagyobb sikerrel a I'm In Love Again dallal. Utolsó albumai a 2000-es években is nagy sikert értek el. 

Smith Ír és Natív Amerikai gyökerekkel rendelkezik. Prima férjétől 3 gyereke született, második férje Jimmy Bowen volt akivel 1965-től 4 éven át együtt élt. 

Címkék: retro énekes vintage színésznő Hollywood Keely Smith

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesznok-az-aranykorbol.blog.hu/api/trackback/id/tr175160398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása