Yvonne Craig

 2013.03.21. 12:57

Yvonne Joyce Craig 1937-ben született amerikai balett táncos és színésznő, akinek legismertebb szerepe Batgirl a 60-as évek sikersorozatában a Batman-ben volt. De e mellett az amerikai TV-k "ünnepelt" sztárja volt, aki fel-fel tűnt az akkori kor sok sorozatában egy-egy epizódra vagy mint viszatérő karakter. 

yvonnecraig.jpg

A 60-as évekre több babér termett Yvonne-nak a TV-ben, így át is nyargelt hamar, hogy feltűnjön a The Barbara Stanwyck Show, a Death Valley Days és a My Three Sons TV showkban. A rajongói körökben mégis sokan Marta szerepéért kedvelik, a Star Trek, "Whom Gods Destroy" (1968) epizódjából. 

Yvone Craig mint Marta Orion.

Marta_Orion_slave_girl_dress_2.png

1965-ben szerepett kapott a The Man from U.N.C.L.E. sorozatban, ennek egy két részes egész estés epizódjában Yvonne félmeztelenül napozik - na persze hason fekve látjuk őt - ami az akkori korban még így is rizikós volt egy főműsor időben lévő epizódról szólva. 

Az ominózus jelent. Ne felejtsük el ekkor még 1966-ot írtunk. 

A 60-as évek mésik klasszikus sorozatában a The Wild Wild West egyik epizódjában tűnt fel mint egy bérgyilkos, de feltűnt Yvonne a McHale's Navy sorozatban is. 

Yvonne, Jonathan Daly oldalán, 1968-ból a The Ghost & Mrs. Muir első évadának, második epizódjában. 

Bár a TV-ből sokan simerték, mégis a Batman sorozat egyik szerepe hozta el neki az igazi sikert, ebben Barbara Gordon és Batgirl karakterét játszotta 1967 és 1968 között. Yvonne annyira szerette a karaktert, hogy írt is egy levelet a DC Comics-nak, hogy ne csak a sorozatban de még a képregényben se legyen "elesett' a személye, ugyanis a TV-ben több epizód arról szólt, hogyan mentik meg őt Batman és Robin és ugyanígy tett amikor egy 1988-as kiadásban Batgirl lebénult. 

A Batman után Yvonne itt-ot feltűnt a TV-ben és a mozikban. A Love, American Style sorozatban 4 epizód erejéig volt látható, de a The Six Million Dollar Man (1974) egyik szerepében is feltűnt.

Yvonne végül magánvállalkozásba kezdett. Jelenleg saját weboldala van. 

gmed-yvonne-craig-star-trek-episode-4.jpg

Címkék: retro vintage színésznő Hollywood Batman Yvonne Craig Batgirl

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesznok-az-aranykorbol.blog.hu/api/trackback/id/tr785123487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása