George Petty

 2013.03.20. 12:46

A mostani posztommal kivételt teszek, hisz George Brown Petty IV nem a szebbik nemhez tartozott, viszont a nemrég vele kapcsolatban szerzett információk arra késztettek, hogy írjak róla. 

georgepetty_curvypin-up5.jpg

George Petty 1894-ben születte Pin-Up művész volt az Egyesült Államokban. Művei többségében az Esquire magazinban jelentek meg, de éves kalendáriumként is elérhető volt. Alkotásai mint a mai Playboyban "Centerfold", vagyis kihajtható egy oldalas portré formátumban is megjenetek. Továbbá sikert értek el, igaz repro formátumban művei a II. v.h-ban, méghozzá a repülőgépek orrára festve, ezen munkák egyik legismertebbike, a Memphis Belle bombázóra festett alkotás. 

A Memphis Belle és legénysége.

MemphisBelle_crew_USAF.jpg

mission-belle-pinup-girl.jpg

A "Petty Girl" - "Petty Lány"

George Petty legismertebb alkotása a "Petty Girl", ami egy rajzolt pin-up sorozat alkotás volt hölgyekről, 1933 -tól 1956-ig. Legjellegzetesen hosszú lábakkal mutatta képzelt karaktereit, és ehez párosult még a méretekhez képest kisebb fej, ezzel is kiemelve a hölgyek jellegzetes nemi jellegeit. 

Petty 1975-ben halt meg a kaliforniai San Pedroban.

Egy 1997-ben megjelent köny a rajzolórol kiderítette, hogy képzelt műveihez sokszor a lánya adott ikletet.

petty4701-big.jpg

petty4704-big.jpg

Címkék: retro vintage színésznő Hollywood George Petty

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesznok-az-aranykorbol.blog.hu/api/trackback/id/tr225150027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása