Arlene Dahl

 2013.03.09. 09:21

Arlene Carol Dahl, született 1925-ben, az MGM stúdió szerződött színésznője volt, aki az 50-es évek ismert hölgye volt. A hölgy Lorenzo Lamas édesanyja.

arlene_dahl_17486.jpg

Dahl kisasszony 1947-ben kezdte el mozis karrierjét. Legimsertebb filmjei: Reign of Terror (1949), Three Little Words (1950), Woman's World (1954), Slightly Scarlet (1956), and Journey to the Center of the Earth (1959).

1948-ban az akkor még Massachusett-i kormányzóval John F. Kennedy-vel volt viszonya. Első házassága hamar tönkre ment, de 1951-ben hozzáment Fernando Lamas-hoz, majd végül a közös gyerekük meg is született 1958-ban Lorenzo Lamas néven. Gyermeke születése után, Dahl kevésbé a karrierjére mintsem a családjára koncentrált, ennek ellenére nagyritkán elfogadott egy-egy szerepet.

Dahl továbbá íróként és szépség tanácsadóként is dolgozott. Az álltala alapított Arlene Dahl Enterprises fehérneműket és kozmetikai kiegészítőket reklámozott.

Karrierjére kisebb árnyékot vetett, amikor a McCarthy féle boszorkány üldözések során, az ő meghallgatásán neveket adott át a bizottságnak.

Elegancia és nőiesség jellemezte megjelenését. Jelenleg az egyik legcsinosabb színésznőként tartják számon a háború utáni évek mozi időszakára. Bár kiemelkedő szerepei nem voltak, sokan hiszik, hogy szépsége az ami megragadta a közönséget.

Címkék: retro vintage színésznő Hollywood Arlene Dahl

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesznok-az-aranykorbol.blog.hu/api/trackback/id/tr565108443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása